Over ons

Renovatieproject van een oude hoeve naar een charmant vakantiehuis

Wij 8, dat zijn 2 gezinnen en framily for life, hebben al lang een liefde voor deze streek. Toen ons oog viel op deze oude hoeve van boer Arthur in het charmante dorpje Smuid, waren we meteen verkocht. Met dit droomproject realiseerden we de omvorming van de boerderij naar deze gezellige gîte. Ons doel? Jou ook verliefd laten worden!

“Stap hier binnen en je switcht meteen naar vakantiemodus”

Vakantiethuis voelen

Comfort is heel belangrijk om een gezellige sfeer te creëren, zoals uitstekende bedden en zetels en een goed uitgeruste keuken. Dus zetten we in op kwaliteit, die je terugvindt in alle materialen. Als je hier binnenstapt, switch je meteen naar vakantiemodus. Helemaal klaar voor een aperitiefje in de zetel of aan de bar met weids zicht. Of liever in de sauna en hamam? We richtten deze vakantiewoning in met veel oog voor detail. Zodat het echt als je vakantiethuis voelt.

Zen in Dardennen

La ferme d’Arthur voelt modern én authentiek aan. Lokale aannemers zorgden voor een mooie verweving van typische materialen uit de streek zoals kalkverf, streeksteen en hout. Binnen en buiten lopen hier in elkaar door, en daar houden we van. Aan de voorkant zie je een charmant kerkje, aan de andere kant geniet je van een weids zicht op de omgeving en het provinciaal domein van Mirwart. Bezoekers vertellen vaak dat ze hier helemaal zen en rustig worden. Een groot compliment!

Gastronomie natuurlijk!

In elk seizoen is de natuur hier adembenemend en er valt altijd wel iets te beleven. Wandelen, fietsen, de jacht en mountainbiken of gewoonweg genieten binnen. Reserveer een tafel in een sterrenrestaurant of brasserie. Haal pure streekproducten in huis en roer zelf in de kookpotten aan het geweldige kookeiland.

Circulair en energiebewust gebouwd

Een energievriendelijke vakantiewoning: daar zetten we op in. La Ferme d’Arthur is voorzien van 3-dubbele beglazing, vloerverwarming, een hoge isolatiegraad, een warmtepomp en zonnepanelen. Zo beschik je over het opperste én energiebewust comfort. De energiezuinige lijn is op alle vlakken doorgetrokken. Het materiaal uit de oude hoeve hergebruikten we, en de nieuwe materialen, zoals het hout en graniet, komen uit de lokale bossen en naburige groeves.

 Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in de regio?

La ferme d'Arthur logo
Rue des Loches 42, 6890 Smuid
© 2023 La ferme d’Arthur, Alle rechten voorbehouden
NL