In de buurt

Ontdek rondom de gîte: Saint-Hubert, Libin en zoveel meer!

Luxe chalet Ardennen: activiteiten in de streek

Trek erop uit in de natuur die deze schilderachtige topregio te bieden heeft. Het kleurenpalet van de weidse zichten én bossen verbazen het hele jaar door. Verrukkelijke restaurants, inspirerende dorpen en evenementen maken het helemaal compleet.

Fietsen en wandelen

Het handige aan dit vakantiehuis in het rustige houthakkersdorp Smuid is dat je vlot inpikt op verschillende routes. Stap de voordeur uit en je bent meteen op wandeltocht. Het vakantiehuis ligt ook pal op enkele fietsroutes en zelfs een mountainbikeroute.

In het nabijgelegen Libin - vind je een 20-tal wandelingen tussen 5 en 10 kilometer. Nog een aanrader? Smuid is één van de dorpjes midden in de bossen van Saint-Hubert en grenst ook het provinciaal domein van Mirwart. Dwaal door één van de mooiste Belgische wouden en spot er paasbloemen en boshyacinten in het voorjaar.

Pittoreske dorpen

Smuid is vlot bereikbaar maar toch rustig én omgeven door mooie dorpjes. Zoals Mirwart, dat zich een van de Mooiste Dorpen van Wallonië mag kronen. De oude boerderijen zien er nog uit zoals vroeger en het kasteel is heel terecht geklasseerd als monument. En charmant boekendorp Redu laat het hart van leesliefhebbers een pak sneller slaan. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Han-sur-Lesse, Lavaux-Saint-Anne, Bouillon…en nog zovele andere prachtige plekken.

Manger, manger!

Staat lekker tafelen hoog op je menu? Dan is 2-sterrenrestaurant La Table de Maxime of 1-sterrestaurant Le Gastronome vast iets voor jou. In Château de Mirwart ambieert topchef Nick Van den Broeck bovendien ook zijn 1e Michelinster. Liever eten in een goede brasserie? We geven je graag nóg meer lekkere tips na je boeking.

En ook nog dit

Een hertenboerderij of een forelkwekerij bezoeken of zelf jagen en vissen: het kan allemaal. En wat denk je van het Eurospacecenter? Je ontdekt in dit énige Europese ruimtepretpark meer over ruimtevaart en de verovering van de ruimte. En bruisende evenementen zoals ‘La Fête du Livre’ in Redu en La Foire de Libramont lokken altijd veel bezoekers.

Je ziet, in elk seizoen is het hier genieten. Buiten én binnen.

La ferme d'Arthur logo
Rue des Loches 42, 6890 Smuid
© 2023 La ferme d’Arthur, Alle rechten voorbehouden
NL